Hepimiz küçük alanlarla mücadeleyi biliyoruz. Çoğumuzun evinde her zaman daha büyük olmasını dilediğimiz en az bir veya iki küçük odaya sahibiz. Sürekli olarak küçük alanlarınızı nasıl daha büyük göstereceğinizi merak ediyorsanız, en iyi ipuçlarımızı okumaya devam edin.


Açık Renklere Bağlı Kalın

Koyu duvarlar ÅŸu anda trend olabilir, ancak bir odayı gerçekte olduÄŸundan çok daha küçük hissettiriyorlar. Bu, rahat bir ortam yaratırken uygun büyüklükteki yatak odaları ve oturma odaları için iÅŸe yarayabilir, ancak karmaşık küçük odalar söz konusu olduÄŸunda, koyu tonlardan uzak durun. Temiz beyaz duvarlar her zaman iyi sonuç verir  ve mobilyalarınız ve aksesuarlarınız için boÅŸ bir tuval saÄŸlar, ancak beyazla sınırlı hissetmeyin. Soluk gri, açık nane yeÅŸili veya yumuÅŸak bir ekru, berrak beyazdan daha sıcak bir his verir ve odanızda boÄŸulmuÅŸ hissetmenize neden olmaz. Renk paletinizi yalnızca iki veya üç tonda tutun ve daha geniÅŸ bir alan yanılsaması yaratmaya yardımcı olmak için duvarlarınızla aynı renkteki perdeleri tercih edin. Aksesuarlara veya mobilyalara renk patlamaları eklemekten korkmayın. Bir odayı daha büyük göstermek için kullanılacak döşeme türü ise kesinlikle düz bir zemin olmalı, desenli karolardan ne kadar güzel görünümlü ve trend olurlarsa olsunlar uzak durmalısınız. Kesinlikle soft bir rengi tercih edin ve parlak/koyu tonlardan kaçının. Vinil döşeme iyi bir seçenek olabilir. 

Aynaları Kullanın

Mükemmel yerleştirilmiş aynalar, küçük bir odanın gerçekte olduğundan çok daha büyük görünmesine gerçekten yardımcı olabilir. Yansımalar sadece odanızın daha büyük olduğu izlenimini yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda zıt duvarlara yerleştirilen aynalar ışığı odanızın etrafına yansıtarak her şeyi aydınlatacak. Bir duvarda ayna kümesi oluşturmaktan veya büyük bir ayna kullanmaktan korkmayın - yansımalar ve ışık çok yoğun göründüğünü düşündüğünüz her şeyi gölgede bırakacaktır.
 

Minimalist olun

Küçük odalar dağınıklığı emme eÄŸilimindedir ve gezinmenin zor olduÄŸu yerler haline gelir. Fazlalıklarınızı evinizdeki daha geniÅŸ odalarda tutmaya ve daha küçük alanlarda minimalizmi benimsemeye çalışın. EÅŸyalarınızı bir kenara koyun ve yalnızca özenle hazırlanmış bir dekorasyon koleksiyonunu sergileyin. Yüzeyleri boÅŸaltmak ve odanın yüksekliÄŸini abartmak için bitkileri tavandan asmayı deneyin. Yan sehpalarda veya dolapların üzerinde, gerçekten sevdiÄŸiniz ve odaya bir ÅŸeyler getiren, sadece iki veya üç öğeden oluÅŸan şık vinyetler oluÅŸturun . 
 

Çok Fonksiyonlu Öğeleri Kullanın

Yatak odanız veya yaÅŸam alanınız küçük bir alansa, mobilya seçiminizde akıllı davranın. Aynı zamanda sehpa olarak da kullanılabilen bir ayak taburesi, masa olarak çok iÅŸlevli bir yemek masası veya ekstra depolama için de kullanılabilen kapaklı bir puf seçin. Misafirler için fazladan sandalyeler için yeriniz yoksa, kendinize harika bir kanepe, küçük puflar ve arkadaşınız olduÄŸunda katlanabilecek veya dışarı çıkarılabilecek güzel yemek sandalyelerine yatırım yapın. Bir mobilya satın almaya karar verdiÄŸinizde, kendinizi en az iki kullanım alanı bulmaya zorlayın veya katlanır masalar gibi kolayca saklanabilecek parçaları düşünün. 

Büyük Mobilyaları Kucaklayın

Kulağa çılgınca gelebilir, ancak büyük bir mobilya parçası, küçük bir odayı birkaç küçük eşya kullandığınızdan çok daha büyük gösterebilir. İki kişilik bir kanepe yerine büyük bir kanepe tercih edin. Tüm mobilyalarınızı duvarlara doğru itmek yerine, odanın ortasına bir oturma koltuğu gibi birkaç parçayı belirli bir açıyla yerleştirmeyi deneyin - bu şekilde, odağın tamamını odanın duvarlarına değil, odanın merkezine çekersiniz.
 
Küçük bir odanın nasıl daha büyük görüneceği konusunda başka ipuçlarınız var mı? Lütfen bunları aşağıdaki yorumlarda bizimle paylaşın!